We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you are happy to continue browsing, please consent to our cookie policy

Case Studies

Protravel International

PROTRAVEL INTERNATIONAL KNOWS FROM EXPERIENCE THAT THEIR DATA IS SAFE AND EASILY RETRIEVABLE WITH KeepItSafe®

Download Case Study »

Utmaningen

Protravel International Inc. grundades 1984 och är ett dynamiskt reseföretag med ett komplett utbud. De omsätter nästan 700 miljoner USD varje år. Protravel har 24 kontor med totalt 780 anställda med expertkunskaper om destinationer, internationella biljettpriser och konkurrenskraftiga produkter. De arbetar ständigt med att ta fram bästa tänkbara resealternativ för sin mångsidiga kundbas.

När Lou Moran började jobba som Chief Technology Officer på Protravels huvudkontor i New York upptäckte han att det dåvarande systemet för säkerhetskopiering på standardband var en "riktig röra" och "en mardröm att administrera". "Vi körde en säkerhetskopia under dagen och en på kvällen och informationen säkerhetskopierades på ett rent av löjligt sätt. Hela processen var en enorm tidstjuv för personalen", säger Moran. "Jag var inte ens säker på att bandsystemet fungerade och om säkerhetskopiorna faktiskt skulle finnas där om vi någon gång skulle behöva göra en återställning."

Lösningen

Moran förklarar att stora delar av Protravels kritiska data redan säkerhetskopierades via värdbaserade reseprogram Så först provade de att lagra sina data på en NAS-server (Network Attached Storage Device) för den övriga säkerhetskopieringen. "Det fungerade bra för den informationsmängd det rörde sig om, men det var riskfyllt att den fanns på kontoret", säger han. Moran hade använt KeepItSafe på en tidigare arbetsplats och hade varit väldigt imponerad av företaget.

Protravel tittade han först på några billigare värdbaserade alternativ, men valde till sist att satsa på den leverantör som tidigare hade gett honom så bra service. "De lite billigare lösningarna passar jättebra för säkerhetskopiering av filer på datorerna hemma, men klarar inte av att hantera ett företagssystem", förklarar Moran. "I lägen där man grips av panik för att ens system just har kraschat är det skönt att ha KeepItSafe i telefon i andra änden. Man ska inte utsätta sina data för risk med en billigare säkerhetskopieringstjänst."

RESULTATET

"KeepItSafe fungerar problemfritt, vi behöver egentligen inte befatta oss med säkerhetskopieringen alls längre", säger Moran. Protravel använder KeepItSafe för säkerhetskopiering av data för lokala Microsoft-tillämpningar som SQL, Office, SharePoint och Active Directory samt sina webbservrar. Dessutom har de kommit på att KeepItSafe även fungerar bra för de mobila användarnas bärbara datorer. De mobila användarna har fått instruktioner om att koppla in sina datorer på torsdagskvällar. Om någon missar att göra det informerar KeepItSafe Morans team om detta omedelbart. Förutom fjärranvändarna säkerhetskopierar KeepItSafe nu även 13 servrar på Protravel.

"Tjänsten från KeepItSafe är så lätt att använda", säger Moran. "När jag först började använda den var det största hindret att acceptera att den faktiskt var så enkel!" Eftersom tjänsten fungerar så effektivt säger Moran att han egentligen inte behöver engagera sig i säkerhetskopieringen alls längre. Men Protravel har varit tvungna att använda KeepItSafes säkerhetskopior. "Det blev väldigt varmt i serverrummet så vi smällde några av servrarna", säger han. "Vi har återställt hela servrar med KeepItSafe. Sist det hände var jag inte inne på kontoret. Mina kollegor samarbetade med KeepItSafe och allting var så enkelt att jag inte ens behövde bli inblandad."

Moran är så imponerad av övervakningen av Protravels konto, den professionella och vänliga kundservicen och hur oerhört enkelt det är att använda tjänsten att han önskar att alla hans värdbaserade applikationer kunde fungera så smidigt som KeepItSafes. "Vi är inte KeepItSafes största kund, men man skulle kunna tro det med tanke på hur uppmärksamma de är på varenda liten detalj", säger han. "Jag önskar att de kunde ta över alla våra andra tjänster också! Jag vill att alla leverantörer ska behandla oss som om vi vore deras största kund, som att vi är så viktiga. Och det är precis vad KeepItSafe gör varje gång vi kommer i kontakt med dem."

Redo att komma igång?

Call 020 121 700 or fill out the form below and a KeepItSafe representative will contact you promptly.